Tuduhaké menu pokok
Menara Petronas

Menara Petronas inggih punika pencakar langit cacah ingkang wonten ing Kuala Lumpur, Malaysia ingkang naté dados gedhong paling inggil sadonya.[1]

Menara punika dipunrancang déning Adamson Associates Architects, Kanada kaliyan Cesar Pelli saking Cesar Pelli of Cesar Pelli & Associates Architects Amérikah Sarékat ingkang purna dipunyasa ing taun 1998.[2] Gedhung punika gadhah 88 lanté kanthi desain interior ingkang ngrefleksikaken budaya Islam ingkang kiyat dipungebeng nagari Malaysia.[1] Nalika tanggal 17 Oktober 2003.[1] Taipei 101 mendhet rekor gedhong kembar punika.[1] Nanging Menara Petronas tetep nyepeng rekor gedhong kembar paling inggil sadonya.[1]

Desain lan WangunanBesut

Cesar Pelli ugi sampun ngrancang gedhong Miglin-Beitler Skyneedle (utawi saged dipunsebat Miglin-Beitler Tower) ingkang inggilipun 609,58 m ing Chicago, Amérikah Sarékat ingkang purna dipunyasa ing taun 1988 ingkang kadosipun mémpèr kaliyan Menara Petronas.[3]

Menara Petronas gadhah inggil 452 méter utawi 1483 kaki.[1] Wujud lanténipun wujud kalih pesagi ingkang mbentuk bintang ingkang pucukipun wonten wolu.[1] Desain Cesar Pelli punika ngginakaken motif ingkang limrah dipun-ginakaken ing seni Islam kados budaya Islam ingkang sampun dados ciri khasipun Malaysia.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h Petronas Twin Towers Kuala Lumpur, Malaysia dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. Adamson Associates Architects dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. Miglin-Beitler Skyneedle dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala njawiBesut