Mikèl Artéta

(Kaelih saka Mikel Arteta)

Mikel Arteta Amatriain (lair ing San Sebastián, Spanyol , 26 April 1982; umur 39 taun) ya iku salah sijining juru main bal-balan kang nduwé kebangsaan Spanyol kang saiki main kanggo klub Arsenal.

Mikel Arteta
Mikel Arteta 20111017.jpg
Arteta nganggo seragam Arsenal F.C.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mikel Arteta Amatriain
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 12 in) [1]
Posisi main Asistèn Pelatih
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Karir nom
1994–1997 Antiguoko
1997–1999 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2002 Barcelona B 42 (3)
2000–2002PSG (pinjaman) 31 (8)
2002–2004 Glasgow Rangers 50 (12)
2004–2005 Real Sociedad 15 (1)
2005–2011 Everton 174 (28)
2011–2016 Arsenal 38 (7)
Tim nasional
1998–1999 Spanyol U16 10 (4)
1999 Spanyol U17 7 (0)
1999–2001 Spanyol U18 13 (1)
2002–2003 Spanyol U21 12 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12.17, 23 Nopember 2019 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23 Juli 2006 (UTC)

KarirBesut

Arteta sadurung naté main ing klub Barcelona B, PSG, Rangers, lan Real Sociedad.

Arsenal

Arteta gabung karo klub Arsenal F.C. tanggal 31 Agustus kanthi biaya transfer sakiwa-tengené £10 yuta ing 31 Agustus 2011.[2]

PrestasiBesut

KlubBesut

Paris Saint-Germain
Rangers

InternasionalBesut

Spanyol
  • Kejuaraan Bal-balan UEFA U16: 1999
  • UEFA-CAF Meridian Cup: 1999

IndividuBesut

  • Pemain Paling Apik Taunan Everton F.C.: 2005–06, 2006–07
  • Pemain Paling Apik Taunan Everton F.C. pilihan Pemain: 2005–06
  • Glandhang Paling Apik Taunan déning Sky Sports: 2006–07
  • Pemain Paling Apik Taunan déning North West: 2006–07

RujukanBesut

  1. "Premier League Player Profile". Premier League. Dibukak ing 9 April 2011.
  2. "Arteta joins Arsenal on a four-year deal". Arsenal.com. 31 August 2011.

Pranala njabaBesut