Soekiman Wirjosandjojo: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
| spouse =
| children =
| profession = [[PolitikusPulitikus]]
| religion = [[Islam]]
}}
 
'''Soekiman Wirjosandjojo''' (ejaan ingkang enggal: '''Sukiman Wiryosanjoyo''') ([[Kutha Surakarta|Surakarta]], [[Jawa Tengah]], [[1898]]-[[1974]])
inggih punika [[Perdhana Mentri Indonésia]] kaping enem ingkang njabat wiwit [[27 April]] [[1951]] - [[3 April]] [[1952]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.encyclo.co.uk/define/Soekiman%20Wirjosandjojo ''Soekiman Wirjosandjojo''] dipunundhuh tanggal 27 September 2011)</ref><ref name="internet1"/> Panjenenganipun kalebet tokoh politikpulitik lan pejuang kamardikan Indonésia ingkang ugi dados tokoh Masyumi ([[Majelis Syuro Muslimin Indonésia]]).<ref name="internet1"/> Panjenenganipun miyos ing Sewu, [[Solo]] taun [[1898]], saking kulawarga ingkang taat ngagami. Sasampunipun nggadhahi yuswa ingkang cekap, panjenenganipun mlebet dhateng ELS, lajeng nglajengaken dhateng Stovia (Sekolah Dhokter) ing [[Jakarta]].<ref name="internet1"/> Nalika yuswa 29 taun panjenenganipun lulus saking [[Universitas Amsterdam]] kanthi mendhet bidang kasehatan.<ref name="internet1"/> Sadangunipun ngudi ilmu ing negeri [[Walanda]], panjenenganipun ugi sinau babagan sosial, politikpulitik, lan kabudayan.<ref name="internet1"/> Amargi kawasisanipun, panjenenganipun kapilih dados pangarsanipun [[Perhimpunan Indonésia]] ([[1925]]).<ref name="internet1">{{id}}[http://indonesiaindonesia.com/f/92106-perdana-menteri-indonesia/ ''Perdana Menteri Indonesia''] dipunundhuh tanggal 27 September 2011)</ref>
 
Nalika taun [[1926]] panjenenganipun kondur dhateng [[Indonésia]] lan mbikak prakték dhokter ing [[Yogyakarta]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun ugi terjun dhateng jagad perjuangan lan mlebet dhateng Partai Serikat Islam (PSI) ingkang dipunpandhégani déning [[H.O.S. Tjokroaminoto]] - [[Agus Salim|H. Agus Salim]] lan njabat dados bendhahara ngantos enem taun dangunipun.<ref name="internet1"/> Sesarengan kaliyan H. Agus Salim, panjenenganipun nggantos partai kasebat dados Partai Sarekat Islam Indonesia (PSII).<ref name="internet1"/> Partai punika kalebet partai ingkang paling sepuh ing Indonesia.<ref name="internet1"/>
63.857

besutan