Allah: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c (mbenakaké éjaan using AWB)
 
== Allah jroning Islam ==
Jroning agama Islam, Allah iku siji-sijiné Tuhan (tanpa sekutusekuthu) {{quran-usc|112|1}}, sang panyipta, tuhan saka [[Ibrahim]], [[Ismail]], [[Ishaq]] lan [[Yakub]], uga tuhan saka [[Musa]], [[Dawud]], [[Sulaiman]], [[Isa]] lan [[Muhammad]] (muga rahmat lan shalawat dilimpahaké marang sakabèhané).
 
<!--Miturut F.E. Peters, " Al Qur'an menyatakan {{Quran-usc|29|46}}, Muslim mempercayai, dan sejarawan menyetujui, bahwa Muhammad dan pengikutnya menyembah tuhan yang sama dengan yang disembah Yahudi". Allah-nya Al Qur'an adalah tuhan sang pencipta yang ada dalam kisah Ibrahim. Peters mengatakan bahwa Al Qur'an menggambarkan Allah lebih berkuasa dan jauh dibandingkan dengan Yahweh, dan juga merupakan tuhan universal, tidak seperti Yahweh yang lebih dekat dengan bangsa IsraelIsraèl.<ref>{{en}}F.E. Peters, ''Islam'', p.4, Princeton University Press, 2003.</ref>-->
 
Wonten agami Islam, dipunpercados wonten sangang-dasa sanga (99) asma kagem Gustialah, ingkang dipunwastani ([[Asmaaulhusna]]). Asma-asma punika dipunpundhut saking [[Kuran]] kagem nyebut asma Allah.<ref>{{en}}{{cite book |last=Bentley |first=David |coauthors= |title=The 99 Beautiful Names for God for All the People of the Book |publisher=William Carey Library |year=1999 |month=Sept. |isbn=0-87808-299-9 }}</ref> Asma-asma ingkang kasebut punika antaranipun:
348.872

besutan