Basa Latin: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎Basa Roman: éjaan using AWB
c (→‎Basa Roman: éjaan using AWB)
(→‎Basa Roman: éjaan using AWB)
 
== Basa Roman ==
[[Basa Latin Rakyat]] (jroning basa Latin ''[[sermo vulgaris]]'' utawa "basa rakyat") sing dituturake déning antara liya bala tentara [[Romawi]] dadi basa pengantar ing dhaérahlaladan krajan. Ing sawetara panggonan, basa iki malah nggantèkaké basa saenggon. Basa-basa turunan saka basa Latin iki disebut basa [[basa Roman|Roman]], ananging basa Latin dhéwé dudu basa Roman. Basa Latin klebu rumpun basa-[[basa Italik]].
 
== Aksara Latin ==
352.737

besutan