Hatta Rajasa: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
|predecessor4 = [[AS Hikam]]
|successor4 = [[Kusmayanto Kadiman]]
|office5 = [[PartaiParté Amanat Nasional|Ketua Umum DPP PartaiParté Amanat Nasional]]
|order5 =
|term_start5 = [[9 Januari]] [[2010]]
|death_date =
|death_place =
|party = [[PartaiParté Amanat Nasional|PAN]]
|spouse =
|children = Siti Ruby Aliya Rajasa
}}
 
'''Ir M Hatta Rajasa''',({{lahirmati|[[Palembang]], [[Sumatera Selatan]]|18|12|1953}}) pangusaha lan [[CEO]] kang sukses kang saiki konsentrasi dadi politisi <ref name="hatta">{{id}}[http://www.tokoh-indonesia.com/ensiklopedi/h/hatta-rajasa/biografi/index.shtml biografi Hatta Rajasa] dipununduh tanggal 29 Juni 2011</ref>. Sawisé mlebu partai, kabeh perusahaan kang diduwéni déning Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut [[pluralisme]] ning polotik, lan anduwèni obsesi dadi [[politisi]] nagarawan kang ngatumakaké kapentengan rakyaté.<ref name="hatta"/> Wus biasa kerja abot, jujur, mandiri lan biasa kerjasama awit cilik. Sekjen PartaiParté Amanat Nasional iki, dipercaya kanggo nunjukake ''integritas'' lan ''kapasitas''é njabat dadi Menristek ning Kabinet Gotong-Royong lan dadi Menteri Perhubungan ning Kabinet Indonésia kang anyar.<ref name="hatta"/>
 
==Pendidikan==
==Karir==
Karir Hatta Rajasa <ref name="rajasa"/>:
*2009-2014 : Menko Perekoomian Kabinet IndonesiaIndonésia bersatu Jilid II.
*2006-2009 : Menteri Sekretaris Nagara Kabinet IndonesiaIndonésia bersatu Jilid I
*2004-2006 : Menteri Perhubungan Kabinet IndonesiaIndonésia bersatu Jilid I
*2001-saiki: Sekretaris Jenderal PartaiParté Amanat Nasional (DPP-PAN)
*1999-2000: Anggota Majelis Permusyawaratan Rakyat (MPR) / Dewan Perwakilan Rakyat (DPR), Ketua Fraksi Reformasi lan Anggota DPR Komisi VIII
*1982-2000: Presiden Direktur Arthindo
Pangalaman Internasional kang prenah dilakoni déning Hatta Rajasa <ref name="rajasa"/>:
*September 1997:Anggota Delegasi Indonésia kango meluni partemuan [[APEC]], [[Kanada]]
*September 2000:Anggota Delegasi Indonésia ning PartaiParté Pulitik nalika partemuan [[Asia]], [[Filipina]]
Anggota Delegasi DPR ning Indonésia Perwakilan saka Rakyat nalika kunjungan kerja ning [[Jerman]]
*September 2001:[[ASEAN]] Sains & Teknologi Rapat, [[Brunei Darussalam]]
352.737

besutan