Tetanèn: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:Farming-on-IndonesiaIndonésia.jpg|thumb|250px|Gambaran klasik tetanèn ing Indonésia]]
'''Tetanèn''' utawa '''Pertanian''' iku kagiatan pamanfaatan [[organisme|sumber daya hayati]] sing diayahi déning [[manungsa]] kanggo ngasilaké bahan [[pangan]], bahan baku [[indhustri]], utawa sumber [[ènèrgi]], sarta kanggo nglola [[lingkungan urip]]é. Kagiatan pamanfaatan sumber daya hayati sing klebu jroning babagan tetanèn biasa dimangertèni minangka [[budidaya]] tanduran utawa nenamdur ([[basa Inggris]]: ''crop cultivation'') sarta nggedhèkaké kéwan (''raising''), senadyan cakupané bisa uga arupa pamanfaatan [[mikroorganisme]] lan bio[[enzim]] jroning pangolahan prodhuk lanjutan, kaya pangolahan [[kèju]] lan [[témpé]], utawa saukur [[ekstraksi]] waé, kaya golèk [[iwak]] utawa eksploitasi [[alas]].
 
== Pranala jaba ==
{{commons|Category:Agriculture|Tetanèn}}
* {{id}} [http://www.deptan.go.id/ Departemen Tetanèn RepublikRépublik IndonesiaIndonésia]
* {{en}} [http://www.fao.org/ Organisasi Pangan dan Tetanèn PBB]
* {{en}} [http://www.usda.gov/wps/portal/usdahome Departemen Tetanèn AS]
352.737

besutan