Monolit: Béda antara owahan

14 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎Pranala njaba: éjaan using AWB)
[[Gambar:Uluru,_helicopter_view,_cropped.jpg|thumb|Uluru ing tengah Australia asring disebut monolit sing gedhé dhéwé, masiya panemu iku racaké kainglar déning para sarjana géologi. Diwatara karang ing pinggir-pinggir Uluru wis kena érosi, déné sing dadi tilas saiki ya iku strata watu pasir sing ingaran 'monolit' Uluru.]]
'''Monolit''' ya iku rupa géologis wujud [[watu]] utawa karang tunggal tur magrong, kaya ta [[gunung]], utawa karang saprongkal minangka monumèn utawa yeyasan. Érosi racaké mbiyak wewujudan géologis, sing asring dumadi saka [[Watu Igneus|watu igneusbeku]] utawa métamorfik sing kukuh tur atos.
 
Ing pasinaon arsitèktur, tembung iki tumpang tindhih panganggoné karo tembung mégalit, sing adaté dianggo ing pasinaon [[Prasejarah|prasajarah]]. Tembung iki kanggo tumrap kontèks arsitèktur rock-cut sing diyasa saka watu kukuh, kaya ta ing geréja monolit, utawa saka watu gedhé, kaya ta obélisk, reca, tugu monolit, lan arsitrap, sing adaté digawa saka pamelikan. Tembung iki uga ateges gorèh glasial sing malih lumantar kakuwatan alam.
63.814

besutan