Surat Ar Ruum: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
}}
 
'''Surat Ar Ruum''' ([[basa Arab]]: '''الرّوم''') iku surat kaping 30 [[Al-Qur’an]]. Tegesé "[[bangsa Romawi|Romawi]]". Surat iki dumadi saka 60 ayat lan kalebu golongan surat-surat [[Makkiyah]]. Surat iki diudhunake sawise [[surat Al Insyiqaq]]. Dijenengake ''Ar-Rum'' sing tegese ''[[Romawi|Bangsa Romawi]]'' (Bizantium), amarga ing wiwitan surat iki, ya iku ayat 2, 3 lan 4 ({{Quran-usc|30|2}}-{{Quran-usc|30|4}}) ana ramalan Al-Qur'an ngenani kakalahan lan banjur kamenangan bangsa Romawi marang bangsa [[PersiaPèrsi]].
 
== Pokok-pokok isi ==
# Kaimanan: Bukti-bukti [[rasul|kerasulan]] Nabi [[Muhammad]] kanthi maringi katrangan gaib kaya ramalan menangé manèh bangsa Romawi marang krajan PersiaPèrsi; bukti-bukti ka-Esaan Allah sing ana ing alam minangka makhluk-É lan kedadéyan-kedadéyan ing alam; bukti-bukti bener anané dina bangkit; conto-conto lan sanépa sing njelasaké yèn berhala-berhala lan sembahan-sembahan iku ora bisa nulung lan mènèhi manfaat marang penyembah-penyembahé.
# Hukum-hukum: Kewajiban nyembah [[Allah]] lan ngakoni ka-EsaanNé amarga bab iku sarujuk karo fitrah manungsa; kewajiban dakwah; kewajiban mènèhi nafkah (sedhekah) marang kaum kerabat, fakir miskin, musafir lan sapanunggalané; larangan mèlu wong musyrik; hukum [[riba]].
# Kisah-kisah: Warta mgenani bangsa Romawi minangka sawijining umat sing nganut agama senadyan dikalahaké wiwitané déning krajan [[PersiaPèrsi]] sing nyembah [[geni]] wekasané bisa menang manèh.
# Liya-liya: Manungsa umumé asipat gembira lan bangga yèn antuk nikmat lan putus asa yèn nampa musibah, kajaba wong- wong sing iman; kewajiban rasul mung dhakwah; kedadéyan-kedadéyan sing dialami déning umat-umat sing luwih dhisik pantespasisirs dadi ''i'tibar'' lan pelajaran tumrap ummat sing sabanjuré.
 
== Referensi ==
Mukaddimah terjemahan Al Qur'an versi Departemen Agama RI
{{Sura|30|[[Surat Al 'Ankabut]]|[[Surat Luqman]]}}
 
 
{{alquran}}
{{islam-stub}}
 
[[Kategori:Surat Al Qur’an]]
 
 
{{islam-stub}}
352.737

besutan