Trakéa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎Fungsi Trakea: dewasa, dhewasa, dhéwasa -> diwasa using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎Fungsi Trakea: dewasa, dhewasa, dhéwasa -> diwasa using AWB)
<ref>{{id}}[http://www.google.co.id/tanya/thread?tid=4093ecae207a03ea Fungsi Trakea] (dipununduh Tanggal 21 Oktober 2012)</ref>
Organ pernapasan trakea saking faring udara ngelampahi laring, pangenane pita suanten, saking laring, udara mlebet trakea. Trakea dipunsebat ugi ''pipa angin'' utawi saluran udara. Trakea gadahi dhawa kirang langkungipun 11,5&nbsp;cm kaliyan diameter 2,4&nbsp;cm. Trakea kasusun saking sekawan lapisan, inggih punika lapisan [[mukosa]], lapisan [[submukosa]], lapisan [[tulang rawan]], lan lapisan [[adventitia]]. Lapisan [[mukosa]] punika saking sel-sel epitel berlapis semu bersila ingkang ngandut sel goblet ingkang ngasilake lendir (mucus). Silia lan lendir gadahi fungsi nyaring debu utawa reget ingkang sampun mlebet. Lapisan [[submukosa]] punika saking jaringan ikat. Lapisan tulang rawan punika kirang langkunge wonten 18 tulang rawan kabentuk horuf C. Lapisan [[adventitia]] punika saking jaringan ikat. Dinding trakea dipunlapisi lendir ing dinding trakea. Lendir punika gadahi fungsi nahan kangge nahan benda asing ing membran sel epitel.<ref>{{id}}[http://budisma.web.id/materi/sma/biologi-kelas-xi/sistem-pernapasan-pada-manusia/ Sistem Pernapasan pada Manusia] (dipununduh Tanggal 21 Oktober 2012)</ref>
trakea gadahi fungsi dados saluran udara pernapasan nuju ing [[alveolus]]. Trakea punika organ tunggal ing tengah ingkang gadahi dhawa rata-rata ing tiyang dewasadiwasa 11&nbsp;cm.<ref>{{id}}[http://carapedia.com/alat_pernafasan_info2370.html Alat Pernapasan] (dipununduh Tanggal 21 oktober 2012)</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan