Sistem Pétungan Internasional: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
'''Sistem Pétungan Internasional''' (jeneng asli jroningsajeroning [[basa Prancis]]: '''''S'''ystème '''I'''nternational d'Unités'' utawa '''SI''') iku sistem pétungan ''satuan'' utawa ukuran sing paling umum dipigunakaké. Sadurungé sistem iki nganggo sistem MKS, ya iku dawa ([[mèter]]), bobot ([[kilogram]]), lan wektu ([[dhetik]]/sekon). Sistem SI iki sacara resmi dipigunakaké ing kabèh [[Dhapftar negara|negara ing donya]] kajaba [[Amérika Sarékat]] (sing migunakaké [[Sistem Imperial]]
 
== Petungan SI ==
352.737

besutan