Wong Jawa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: pulo JawaPulo Jawa
(→‎Tokoh-tokoh Jawa: éjaan, replaced: kabinet → kabinèt)
(→‎top: éjaan, replaced: pulo JawaPulo Jawa)
|related=[[Wong Sundha]], [[Wong Madura]], [[Wong Bali]].
}}
'''Wong Jawa''' (Jawa ngoko: '''wong Jawa/ꦮꦺꦴꦁꦗꦮ''', krama: '''tiyang Jawi‌/ꦠꦶꦪꦁꦗꦮꦶ''') iku bebrayan utawa golongan [[ètnis]] sing asalé saka [[Pulo Jawa]] pérangan tengah lan wétan. Nanging ing abad kaping 21 wong Jawa wis sumebar ing saindhenging Nuswantara lan sajabané. Cacahé manawa watara 90 yuta. Asalé saka pulo [[Pulo Jawa]] lan mligi ing [[Jawa Tengah|Provinsi Jawa Tengah]] lan [[Jawa Wétan]]. Ananging ing provinsi [[Jawa Kulon]] uga akèh tinemu Wong Jawa, mligi ing Kabupatèn Indramayu lan [[Cirebon]] sing mayoritas masarakaté minangka wong-wong Jawa sing migunakaké basa lan budaya Jawa, lan ing [[Banten]] lan uga ing [[DKI|Jakarta]] akèh sumebar wong Jawa. Saliyané wong Jawa baku, ana uga subsuku [[Osing]] lan [[Tengger]].
 
== Basa ==
352.737

besutan