Peruté: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: media → médhia using AWB
(éjaan, replaced: : → : (3), Kejawi → Kajawi (2))
c (→‎top: clean up, replaced: media → médhia using AWB)
Router kathah kaginakaken wonten ing [[jaringan]] kanthi dhasar ''teknologi protokol'' [[TCP/IP]] lan router ingkang jinis punika dipunwastani ''IP Router''. Kajawi ''IP Router'' wonten malih ''AplleTalk Router'' lan sanès-sanèsipun. Internet punika salah satunggaling tuladha utami saking [[jaringan]] ingkang kagungan kathah [[IP]]. Router saged kaginakaken kanggé ngubungaken kathah jaringan alit dhateng jaringan ingkang langkung ageng ingkang kawastanan ''internetwork''. Utawi kanggé merang jaringan ingkang ageng dhateng ''subnetwork'' supados ningkataken kinerja lan nggampilaken manajemenipun.
 
Router ugi saged kanginakaken kanggé ngubungaken kalih [[jaringan]] kanthi mediamédhia sanès. Kadosta ''router wireless'' ingkang padatanipun saged ngubungaken [[komputer]] kaliyan [[radio]], lan ugi njurung gayutan [[komputer]] kanthi [[kabel]] [[UTP]] utawi ingkang sanès aristektur jaringan kados [[Ethernet]] dhateng [[Token Ring]].
 
Router ugi saged kaginakaken kanggé ngubungaken [[LAN]] dhateng satunggaling layanan [[telekomunikasi]] kados telekomunikasi ''leased line'' utawi ''Digital Subscriber Line'' [[DSL]]. Router ingkang kaginakaken saking [[LAN]] dhateng koneksi ''leased line'' kados T1 utawi T3 asring dipunarani ''access server''. Kajawi punika router ingkang kaginakaken kanggé ngubungaken jaringan lokal dhateng koneksi [[DSL]] dipunwastani ''DSL router''.
5.601

besutan