Pound sterling: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (6)
c (Besutané 77.177.213.193 (rembugan) dipulihaké ing révisi pungkasan garapané CahyoBot)
Tenger: Pambalèkan
(→‎top: ganti isi, replaced: adhedhasar → dhedhasar, sing → kang (6))
'''Pound sterling''' utawa '''pounds''' ([[ISO 4217|GBP]]) iku [[valuta]] [[Britania Raya]].
 
Valuta Pound sterling iku valuta tuwa dhéwé ing donya singkang wis ana lan ora malèh wiwit 600 taun kapungkur. Tembung "pound" lan "sterling" dhéwé ngrujuk ing logam [[pérak]] kang boboté sa[[pound]] singkang dipigunaaké minangka aji pambandhing valuta mau. Ing jaman modhérn, aji Pound Sterling ora dikaitaké manèh karo aji pérak ing bobot tinentu - nanging ditemtokaké déning mékanisme pasar adhedhasardhedhasar panawaran lan panyuwunan. Pihak singkang paling duwé tanggung waler marang sirkulasi lan aji ijol Pound Sterling ya iku [[Bank of England]] minangka bank sentral.
 
Britania Raya iku anggota [[Uni Éropah]], nanging ora migunakaké [[Euro]] minangka valutané, sawisé referendum singkang ditindakaké ngindhikasi kaengganan singkang ndunungi nagara iki kanggo migunakaké valuta Euro. Nagara Uni Éropah liyané singkang ora migunakaké Euro ya iku [[Denmark]] lan [[Swedia]].
 
{{Commons|British pound}}
352.737

besutan