Rani: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3), Kekaisaran → Kamaharajan
(→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (3), Kekaisaran → Kamaharajan)
[[Gambar:Elizabeth II greets NASA GSFC employees, May 8, 2007 edit.jpg|thumb|300px|Rani Elizabeth II]]
'''Rani''' ya iku wong singkang mandhégani kulawarga nagara wadon. Dhèwèké uga bisa diarani bojoné ratu. Ing nagara kang sistem pamarintahané monarki, singkang nerusaké dadi panguasa utawa pimpinan nagara, ditentokaké nganggo aturan warisan. ya iku wektu panguasané séda lan ninggal anak, utawa sadulur cedhak. Anak utawa seduluré mau singkang njupuk kuasane nagara. Miturut sajarah, akèh nagara gedhé kang dipréntah nganggo cara iki, mligi ning nagara Éropah lan uga tanah Jawi. Pirang pérangan nagara, nentokaké panguasa kanthi pamilihan panguasa, ketimbang nganggo sistem warisan. Kayata [[KekaisaranKamaharajan Romawi Suci]] lan Malaysia.
 
[[Kategori:Ratu| ]]
352.737

besutan