Présidhèn Républik Indonésia: Béda antara owahan

tanpa ringkesan besutan
(Ndandani tembung)
 
 
== Paresmian ==
[[Gambar:Presidential_Standard_of_Indonesia.svg|jmpl|FlagGendéra OfPrésidhèn Presiden IndonesiaIndonésia]]
Ing sesuai karo Bab: 9 saka 1945 KONSTITUSI, Presiden lan Wakil Presiden-milih sumpah miturut agama, utawa janji atas sadurungé wong-Wong kang Majelis Permusyawaratan utawa house saka Wakil. Yen MAJELIS utawa house saka wakil ora bisa terus pangrungon, banjur Presiden lan Wakil Presiden-milih sumpah miturut agama, utawa janji atas ing ngarsane saka kepemimpinan saka KEYGEN sekseni déning kepemimpinan saka Pengadilan Supreme.
 
Yen wis mbuktekaken miturut 1945 KONSTITUSI artikel 7A banjur house saka wakil bisa berkas biaya saka impeachment kanggo Pengadilan sah miturut Ukum saka RI, banjur sawisé mlaku nyoba ing ngatur saka sah miturut Ukum Pengadilan RI bisa ditulis mbecikake mratelakake panemume, ing house saka wakil utawa tinulis nolak mratelakake panemume, ing house saka wakil.<ref>Pasal 83 ayat (2) UU MK</ref> lan KEYGEN-RI banjur bakal rapat kanggo nindakake pancasan saka sah miturut Ukum Pengadilan RI.
 
== Gaji ==
== Tengen Financial/Administratif ==
Dhasar gaji lan tunjangan saka Presiden wis diatur ing Hukum No. 7 1978 bab Hak Financial/Administratif Presiden lan Wakil Presiden uga Mantan Presiden lan Mantan Wakil Presiden ya iku:
# Gaji dhasar saka Presiden 6 x (kaping enem) gaji dhasar saka dhuwur Pejabat Republik Indonesia ing kajaba iku kanggo Presiden lan Wakil Presiden;
1.435

besutan