Hamengkubuwana I: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
==Asal-usul==
Jeneng asalé yaiku '''Radèn Mas Sujana''', sing, sawisé tuwuh, nduwèni gelar '''Pangéran Mangkubumi''' . Dhèwèké putra saka [[Amangkurat IV]] raja Kasunanan [[Kartasura]] sing dilairaké déning selir garwa Mas Ayu TejawatiTéjawati nalika tanggal 6 Agustus 1717 .
 
Ing taun 1740 ana pambrontakan wong [[Tionghoa]] ing [[Batavia]] kang sumebar ing saindhenging Jawa . Ing wiwitan, [[Pakubuwana II]] (sadulur Mangkubumi) mèlu nyengkuyung pambrontakan. Nanging, nalika nonton [[VOC]] sing unggul, Pakubuwana II malih pikiré.
1.553

besutan