Hamengkubuwana I: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  8 sasi kepungkur
 
==Geneologi Hamengku Buwana I==
Miturut crita kasebut, Hamengku Buwana I minangka turunané Brawijaya V saka jalur bapak ya iku Amangkurat IV lan saka ibuné, Mas Ayu Téjawati. Saka garis rama, silsilah sing nyambung menyang Brawijaya V sacara umum wis dikenal, nanging saka sisih ibune isih ana sing ngumumake. Saka Brawijaya V, salah sawijining putrane kasebut dijenengi Jaka DhalakDholok sing banjur nurunake WasisrowoWasisrawa utawa Pangeran Panggung. Pangeran Panggung banjur main Pangeran Alas sing duwe anak sing jenenge Tumenggung Perampilan. Tumenggung Tumenggung ditampilake ing Sultan Hadiwijaya lan dheweke duwe Kyai Cibkakak ing Kepundung, Jawa Tengah. Banjur Kyai Cibkakak njupuk putra sing jenenge Kyai Resoyuda. saka Republik Indonesia, dheweke njupuk putrane Ngabehi Hondoroko sing banjur duwe anak wadon jenenge Mas Ayu Tejawati, ibu Hamengku Buwana I.
== Priksani ugi ==
*[[Pratélan ratu Mataram Anyar]]
1.553

besutan