Aksara Cinten tradhisional: Béda antara owahan

92 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Gagrag lawas aksara kan ruwed angel panyandhi, ilining ukara
c (Bennylin ngalih kaca Aksara Cina tradhisional menyang Aksara Cinten tradhisional)
(Gagrag lawas aksara kan ruwed angel panyandhi, ilining ukara)
'''Aksara CinaKan Gagrag tradhisionalLawas''' (正體字, [[pinyin]]: zhèngtǐ zì) iku siji saka rong sèt aksara standar [[basa Cina|basa Cina tinulis]] kontèmporèrmodheren. Sèt liyané ya iku [[Hanzi prasaja|Aksara Kan prasaja]]. Aksara CinaKan (Hanzi)Gagrag tradhisionalLawas akèh dipigunakaké ing [[Hong Kong]], [[Makau|Makaw]], [[Taiwan|Taywan]], lan pariklumpuk (Ind: komunitas) [[Cina]] ing njaban rangkah.
 
Sajeroning sakubenging (Ind: lingkungan) wong-wong Cina, HanziAksara Gagrag tradhisionalLawas uga karan '''Aksara angèl''' utawa '''Aksara komplèksruwed''' (繁體字/fantizì), utawa kanthi lésan '''Aksara lawas''' (老字/laozi).
 
Sajeroning program-program pangetikanpangetiking komputer, HanziAksara TradhisionalKan Gagrag Lawas paling kerep diwakili nganggo skéma pengkodheanpanyandhi aksara [[Big5]].
 
HanziAksara tradhisionalKan Gagrag Lawas uga dipigunakaké sajeroning [[basa Koréa|basa Korya]] ([[Hanja]]), lan aksara-aksara sing wis diprasajakaksedikitsalong disederhanakandiprasajakake digunakanuga dalamdigunakake ing [[basa Jepang|basa Nippon]] ([[Kanji]]).
 
== Uga delengen ==
* [[Aksara Cina]]
* [[Hanzi prasaja|Aksara Kan prasaja]]
 
== Pranala njaba ==
454

besutan