Amérika Sarékat: Béda antara owahan

44 bèt wis ditambahake ,  11 sasi kepungkur
Tenger: Besutan sumber
{{utama|Tabel Praja AS}}
 
Nalika [[Proklamasi Kamardikan Amérika Sarékat|nyatakaké]] [[kamardikan]] Amérika Sarékat, telulas [[koloni]] owah dadi praja-praja. Wiwitané praja-praja iki nyawiji minangka sawijining [[persekuthuan]] nanging banjur dadi nagara kang nyawiji. Taun-taun sabanjuré, cacahing praja tansaya tambah kanthi mlebuné praja-praja ing tlatah kulon, panukon lemah lan pamekaran sawatara praja-praja kang wis ana. Saben praja dipérang sajeroning ''counties'' (kaya déné [[kabupatèn]]), ''cities'' (kaya déné kuthamadya utawa kutha otonom) lan ''townships'' (kaya déné [[kacamatan]]).
 
Amérika Sarékat uga duwé laladan fédheral, [[Washington, DC]], lan tanah jajahan kaya ta [[Puerto Riko]], [[Samoa Amérika]]h, [[Guam]] lan [[Kapuloan Virgin Amérika Sarékat|Kapuloan Virgin]].