Faqih Usman: Béda antara owahan

296 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
→‎Mangsa Cilik: Nambah saukara
(→‎Mangsa Cilik: Nambah pranala)
(→‎Mangsa Cilik: Nambah saukara)
'''Faqih Usman''' utawa KH. Faqih Usman yaiku salah sawijining [[ngulama]] [[Islam]] ing [[Indonésia]] nalika jaman kamardikan. Panjenengané uga tinepung minangka aktivis, pulitisi saka [[parte Masyumi]] lan [[mentri]] [[agama]] ing jaman [[Présidhèn|prèsidhèn]] [[Soekarno]] kang duwé latar wuri saka wong dagang. Ing jaman ''Orde Lama'', mèh kabèh mentri agama saka latar [[pondhok pesantrèn]] malah kepara wis [[kyai]]. Mung Faqih Usman kang bédani senajan naté ngangsu kawruh ing [[pesantrèn]], nanging panjenengané luwih asring urip dadi wong dagang nganti kadhapuk dadi mentri agama kaping pindho.<ref>{{Cite web|url=https://masjiduna.com/k-h-faqih-usman-menteri-agama-berlatar-belakang-pedagang/|title=KH. Faqih Usman Mentri Agama kang Asale saka Wong Dagang|last=Masjiduna|first=Redhaksi|website=Masjiduna|access-date=2021-08-01}}</ref>
 
== Mangsa Cilik lan Pawiyatan ==
KH. Faqih Usman lair ing kutha [[Gresik]], [[Jawa Wétan]] [[surya]] 2 [[Maret]] [[1904]], panjenengané asal saka [[kulawarga]] [[santri]] prasaja lan senggut ngibadah. Kyai Faqih yaiku putra kapapat saka kulawarga kang [[tresna]] marang [[ngèlmu]] agama utawa ngèlmu kawruh liyané. Kawit cilik Faqih Usman wis digulawenthah déning keng [[bapak]] kanggo nyinaoni [[Kuran|Al-Quran]], ndungkap umur welasan Faqih Usman mlebu [[pondhok pesantrèn Maskumambang]], [[Bungah, Gresik|Bungah]], Gresik suwéning telung taun saka [[1914]]-1918. Banjur antara taun [[1918]]-[[1924]] panjenengané ngangsu kawruh ana jaban rangkah Gresik.Kanthi mangkono panjenengané akèh nguwasani buku-buku kang diwulangké ana pesantrèn tradhisional jalaran mudheng basa Arab, utamané Mesir kang isiné ngenani bab kamardikan. Apa manèh ing pungkasan abad 19 lan wiwitan abad 20 donya Islam nembé ramé déning gerakan gumregah.
 
== Rujukan ==
4.856

besutan