Uwuh: Béda antara owahan

2.039 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+
(Kaca énggal: ==Larahan== Larahan yaiku barang siso kang wis ora dikarepake maneh utawi barang sing sengaja utawa ora sengojo dibuang sumbere saka proses manungsa lan alam semesta, sing durung ono ...)
 
(+)
[[Gambar:Sampahbdg.jpg|frame|Sampah menumpuk di Jl. Pasteur, [[Bandung]], Mei [[2006]]]]
==Larahan==
'''Larahan''' yaiku barang sisosisa kang wis ora dikarepakedikarepaké manehmanèh utawi barang sing sengaja utawa ora sengojosengaja dibuang sumberesumberé saka prosesprosès manungsa lan alam semestasemèsta, sing durung onoana bijiaji sing migunanemigunani.
'''Macem-macem larahan miturut sumberesumberé, ana 6 cacahé:'''
 
'''Macem-macem larahan miturut sumbere, ana 6 cacahé:'''
*Larahan [[Alam]]
*Larahan [[Manungsa]]
*Larahan anorganik tumprape botol plastik, tilas ban, rongsokan omplong, tong, gabus. Ora iso diolah manungsa kajaba karo mesin olah sing canggih, nanging ana carane ngolah yaiku digawe utawa di manfaate kanggo dolan-dolanan anak-anak, prayata dolanan iku ora mung digawe saka bahan sing anyar lan iso mingunake barang bekas lan digathuk-gathukake saka gabus, plastik, seng kerdus lan liya-liyane.Dolanan sing kaya mengkono kalebu aslie olahan larahan anorganik.Thulada larahan anorganik sing diolah uga kaya dene tilase ban mobil dienggo pot tanduran lan bak sampah/adah larahan. Bakune sing diarani ngolah larahan anorganik sing kaya mengkono iku dijupuk mumpangate kanthi cara langsung lan ora nganggo diolah ing mesin utawa nganggo bahan kimia.
 
'''ManfaateKagunan ngolah larahan '''
 
*Ngolah larahan saliyane nyengkuyung programing pamarentah lan njaga keresikan
*Nyengkuyung kesehatan lingkungan, sing tegese lingkungane dhewe dadi resik lan sehat
*Bisa nambahi ulu pametu kulawarga yen anggone makarya diniyati minangka pakaryan tambahan
 
== Sumber ==
* [http://develop.consumerium.org/] Pirsani uga [http://develop.consumerium.org/wiki/index.php?title=Waste&action=history sejarah] saka[http://develop.consumerium.org/wiki/index.php/Waste artikel asalnya]. Artikel asli dibabar kanthi lisènsi [[GFDL]] v 1.2.
* [http://dataservice.eea.eu.int/atlas/viewdata/viewpub.asp?id=392 Sektor-sektor sing ngasilaké larahan ing negara-negara EEA 1992-1997], ''European Environmental Agency'', 2005/01/05 ing URI ybs.
 
== Pranala jaba ==
* {{id}} [http://www.jala-sampah.or.id/index.htm Jala-sampah]
* {{id}} [http://www.walhi.or.id/kampanye/cemar/sampah/peng_sampah_info/ "Mengelola Sampah, Mengelola Gaya Hidup"], ''WALHI''
* {{id}} [http://sampahbandung.blogspot.com/ blog tentang sampah Bandung]
* {{id}} [http://isroi.wordpress.com/category/kompos/sampah-kompos/ Pernik-pernik Sampah], ''Blog Sampah''
 
{{larahan}}
 
[[Kategori:Larahan| ]]
 
{{Link FA|he}}
 
[[an:Vasuera]]
[[ar:مخلفات]]
[[ay:T'una]]
[[be:Цвёрдыя бытавыя адкіды]]
[[bg:Боклук]]
[[bjn:Ratik]]
[[ca:Residu (deixalles)]]
[[cs:Odpad]]
[[cy:Sbwriel]]
[[da:Affald]]
[[de:Abfall]]
[[el:Απορρίμματα]]
[[en:Waste]]
[[eo:Rubo]]
[[es:Basura]]
[[et:Jäätmed]]
[[eu:Zabor]]
[[fa:زباله]]
[[fi:Roska]]
[[fr:Déchet]]
[[gan:惡屑]]
[[gl:Lixo]]
[[gn:Yty]]
[[he:פסולת]]
[[hr:Otpad]]
[[ht:Fatra]]
[[hu:Hulladék]]
[[id:Sampah]]
[[is:Sorp]]
[[it:Rifiuti]]
[[ja:廃棄物]]
[[ko:쓰레기]]
[[lmo:Rumenta]]
[[lv:Atkritumi]]
[[nah:Tlazōlli]]
[[nl:Afval (vuilnis)]]
[[nn:Søppel]]
[[no:Avfall]]
[[pl:Odpady]]
[[pt:Resíduos sólidos]]
[[qu:Q'upa]]
[[ru:Твёрдые бытовые отходы]]
[[sc:Arga]]
[[sh:Otpad]]
[[simple:Waste]]
[[sk:Odpad]]
[[sl:Odpadek]]
[[sq:Mbeturina]]
[[sr:Отпад]]
[[sv:Avfall]]
[[te:చెత్త]]
[[th:ปฏิกูล]]
[[tl:Aa (dumi)]]
[[tr:Çöp]]
[[uk:Відходи]]
[[vec:Scoase]]
[[vi:Rác]]
[[yi:מיסט]]
[[zh:垃圾]]
[[zh-yue:垃圾]]
78.625

besutan