Salya: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
jeneng alias
(typo)
(jeneng alias)
[[image:Salya.jpg|thumb|Prabu Salya]]
Prabu '''Prabu Salya''' iya '''Salyapati''' iku ratu ing Mandaraka utawa Madras. Nalika isih enom jenengé '''Radèn Narasoma''', dhèwèké iku putra pambayuné Prabu Mandrapati iya Mandradipa. Sasedulur ana loro, yakuwi Salya (Narasoma) lan Dèwi [[Madrim|Dèwi Madrim]] (ibuné Nakula-Sadewa). Prameswariné Prabu Salya sesilih [[Endang Pujawati]] iya Dèwi Setyawati, atmajané pandhita yaksa peparab [[Bagaspati|Begawan Bagaspati]] ing pertapan Argabelah. Prabu Salya kalebu salah sijiné ratu sing digdaya, jalaran kasinungan aji [[Candhabirawa]] peparingé bapa marasepuhé yakuwi Begawan Bagaspati. Dayané aji Candhabirawa iki yèn kawateg saka anggané Prabu Salya bisa metu buta bajang sing dhemen ngokop [[getih|ludirané]] mungsuh. Sekawit buta bajang iku mung siji, nanging yèn buta bajang iku dipatèni banjur malih dadi loro, buta loro dipatèni bisa malih dadi papat, wolu, nem-belas, telungpuluh loro, suwidak papat saéngga suwé-suwé ing paprangan kebak buta. Mesthi waé mungsuhé Salya iya banjur mati dipangan buta. Crita tresnané marang [[Endang Pujawati|Dèwi Pujawati]] uga asring dadi tuladha tresna éndah.
 
==Crita Tresna lan Maratuwa==
2.526

besutan