Maria: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (typo sithik)
c
{{christianity}}
'''Maria''' ([[basa Aram|Aram-Yahudi]] '''מרים''' '''Maryām''' "pait"; [[Basa Yunani]] [[Septuaginta]] '''Μαριαμ''', '''Mariam''', '''Μαρια''', '''Maria'''; [[Basa Arab]]: '''Maryem'Maryam'', '''مريم''') iku ibuné [[Yesus]] lan [[tunangan]] [[Santo Yusuf|Yusuf]]<ref>{{Ayat|Matius|1|18|20}}, {{Ayat|Lukas|1|35}}</ref> jroning [[Kekristenan]] lan [[Islam]].
 
Miturut sumber-sumber non-kanonik, wongtuwané asma [[Yoakim]] lan [[Hana]]. Sawijining téori ngandhakaké yèn asma bapaké yakuwi Heli, sing disebutaké jroning [[silsilah Yesus|silsilah miturut Lukas]]. Maria, sing wektu kuwi sawijining [[keperawanana|perawan]], weruh saka malaikat [[Gabriel (malaikat)|Gabriel]], utusan Allah, yèn bakal ngandhut Yesus, anak saka [[Allah]] sing urip, liwat [[mukjizat]] saka [[Roh Suci]].