Warsawa: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c (r2.6.4) (bot Menambah: gag:Varşava)
Warsawa dudu kutha paling tuwa ing Polandia ing salah sijining kutha sing tuwa. Kutha iki wis dicathet ing taun [[1241]]. Kutha iki dadi ibukutha Polandia ing taun [[1596]] nalika Ratu Polandia pindhah.
 
Ing [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah lan dibesmi tentara [[Nazi]] [[Jerman]]. [[Ghetto]] [[Yahudi]] dibesmi ing taun [[1943]] lan sakutha diratakaké karo lemah ing tahun [[1944]]. Kabèh pedunungé dipatèni utawa diusir. Sawisé perang, kutha kuna dibangun manèh. Saiki kutha Warsawa kalebu [[DaftarSitus warisan donya|Situs Warisan Donya UNESCO]].
 
 
== Uga delengen ==
78.624

besutan