Aamir Khan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
ngrapekna lan mbuwang tag in use
(ngrapekna lan mbuwang tag in use)
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
 
[[Gambar:AamirKhanTIFFSept10.jpg|thumb|250px|Aamir Khan]]
 
'''Aamir Khan''' (आमिर ख़ान, {{lang-ur|{{Nastaliq|عامر خان}}}}, {{lahirmati||14|3|1965|nama=jenenng lairé '''Aamir Hussain Khan''' }}) iku salah siji [[aktor]], lan [[sutradara]] ing donya pilem [[Bollywood]]. Aamir Khan dikenal saka pilem kang irah-irahaneirahané [[Once Upon A Time in India]] (nalika taun [[2001]]), dhewekedhèwèké ing pilem iku dadi aktor lan produsereprodusèré. Saka pilem iku dhewekedhèwèké kalebu bakal calon oleholèh (''nominasi'') [[Academy Award]] ing babagan ''Best Foreign Language Film''.<ref name="Aamir Khan ">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan Aamir Khan]dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
 
Aamir Khan lair ing [[Mumbai]], [[India]], tanggal [[14 Maret]] [[1965]]. DhewekeDhèwèké mlebu ing donya pilem diwiwiti saka dadi aktor wiwit cilik ing pilem ''Yaadon Ki Baraat ([[1973]]) lan Madosh ([[1974]]).<ref name="Aamir Khan "/>
Saka iku dheweke wiwit ditawani main ing pilem-pilem biyoskop.<ref name="Aamir Khan "/>
 
Saliyane iku [[Nasir Hussain]] uga dadi produser kang ngrangkep sutradara lan aktor.<ref name="Aamir Khan "/>
 
Wiwit dhewekedhèwèké main ing pilem [[Ghajini]], jenengejenengé banjur dadi misuwur. DhewekeDhèwèké uga oleholèh julukan ''King Khan'' ngalahkéngalahaké [[Shahrukh Khan]] lan artis kang ana jeneng ''Khan'' liyané. <ref name="Aamir Khan 2">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan/berita Berita Aamir Khan]dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
 
==filmografiFilmografi<ref name="Aamir Khan "/> ==
* [[Yaadon Ki Baraat]] ([[1973]])
* [[Madhosh]] ([[1974]])
78.624

besutan