Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
''Paramasastra'' iku ngelmu [[tata basa]] lan [[sastra]], utamane [[Basa Jawa|basa Jawa]]. Wis akeh kitab kang nganggo irah-irahan "''Paramasastra''" kang dianggit dening sawetara pujangga. [[Tembung]] iki dijupuk sekasaka ''parama'' (tata basa) lan ''sastra''. Tata basa Jawa akeh njupuk seka [[Sansekerta]]. Tata basa iki katurunake maneh dening [[Panini]]. Ing jaman Jawa anyar, [[Ranggawarsita]] uga gawe [[Serat Paramasastra Jawi]] kang umume digunaake saiki.
 
==Konsèpsi dhasar==