Elfriede Jelinek: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB)
| website = http://ourworld.compuserve.com/homepages/elfriede/
}}
'''Elfriede Jelinek''' ({{lahirmati|[[Mürzzuschlag]], [[Steiermark]]|20|10|1946}}) yaikuya iku [[pengarang]] saka [[Austria]], kang menagake [[Hadiah Nobel Sastra]] nalika taun [[2004]].<ref name="internet1">{{en}}[http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2004/jelinek.html nobelprize.org Copyright © Nobel Media AB 2011]</ref> Elfriede Jelinek duwe ibu kang jenenge [[Olga Jelinek]] utawa [[Olga Buchner]] yaikuya iku manager personel ana ing sawijining [[perusahaan]] terkenal lan bapake yaikuya iku [[Dr. Friedrich Jelinek]] [[kimiawan]] kang duwe latar belakang [[kelas pekerja]] ing [[Wina]].<ref name="internet2">{{en}}[http://www.aboutaustria.org/literature/elfriede_jelinek.htm www.aboutaustria.org © Copyright: AboutAustria.org :: Contact us / Imprint]</ref><ref name="internet3">{{en}}[http://kirjasto.sci.fi/jelinek.htm kirjasto.sci.fi]</ref> Dheweke sinau [[sejarah seni]] lan [[seni]] [[teater]] ing [[Universitas Wina]] lan ngrampungake pelajaran organne nalika taun [[1971]].<ref name="internet3"/> Wiwit taun [[1966]] dheweke wis makarya dadi [[penulis]], kang urip mondar-mandir ing Kutha [[Wien]] lan Kutha [[Muenchen]].<ref name="internet2"/> Taun [[1974]] Jelinek daup karo [[Gottfried Hüngsberg]], kang nalika iku nggubah [[musik]] [[film]] kanggo [[Rainer Werner Fassbinder]] nanging wiwit taun [[1970-an]] wis kerja ana ing Kutha [[Munchen]] ana ing babagan [[teknologi informasi]].<ref name="internet2"/> Karya Jelinek bisa dikelompokake ana ing telung tahap.<ref name="internet1"/> Karyane kang pisanan isine kritik kanggo [[kapitalisme]] lan masyarakat [[konsumerisme|konsumtif]].<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/> Wiwit pungkasan taun [[1980-an]] dheweke wis nyerang [[fasisme]] ana ing jaman dhisik lan [[anti-Semit]] nalika jaman saiki ing [[Austria]] lan [[Jerman]].<ref name="internet2"/> Taun 1998 Jelinek diwenehi kanugrahan [[Bebungah Georg Büchner]].<ref name="internet1"/> Elfriede Jelinek yaikuya iku pemenang [[Penghargaan Nobel ana ing babagan Sastra]] naika taun 2004.<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/><ref name="internet3"/> Nalika pengumuman resmine yaikuya iku nalika tanggal [[7 Oktober]] komite Nobel ngutip "aliran suara lan kontra-suara musik" ana ing karyane.<ref name="internet2"/>
Jelinek yaikuya iku wanita ka-10 kang nampa [[Hadiah Nobel]] ana ibf babagan [[sastra]].
 
== Cathetan Suku ==
18.000

besutan