Basa Sundha: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
|}
 
'''Basa Sundha''' iku sawijining [[basa Austronésia]]. Basa iki dipituturake déning kurang luwih 24 yuta jiwa, lan basa nomor loro sing dhuwur dhéwé ing tlatah [[Indonésia]]. Basa iki dipituturaké ing bagéyan kulon pulo [[Jawa]], sisih kiduling [[Banten]], [[Jakarta]] lan tlatah [[Pantura]] (PantaiPasisir Lor Jawa)sisih kulon. Ing tlatah pantaipasisir lor [[Jawa]] (Pantura) liyané, racaké basa Jawa sing dipituturaké.
 
Ing [[Jawa Tengah]], basa Sundha uga dipituturaké ing tlatah [[Cilacap]], utamané ing kecamatan Dayeuh Luhur, lan tlatah [[Brebes]] ing sisih kidul.
62.943

besutan