Mohammed Ghani Hikmat

Mohammad Ghani Hikmat, (20 April 1929 – 12 Sèptèmber 2011) (cara Arab: محمد غني حكمت) ya iku juru mahat lan juru seni asal Irak sing kawentar awit nggawé pahatan lan kirti prèjèngan dhuwur dhéwé sa-Bagdad.[1] Karyané sing paling kondhang ya iku reca Naréswari Scheherazade lan Ratu Shahryar sing kapernah ing Dalanan Aby Nuwas.[1] Hikmat uga mrakarsani panemuné karya seni sing dicolong saka Musiyum Nasional Irak sabubaré inpasi Irak taun 2003 lan tibané Saddam Hussein.[1]

RujukanBesut

  1. a b c Schmidt, Michael S. (2011-09-21). "Mohammed Ghani Hikmat, Iraqi Sculptor, Dies at 82". New York Times. Dibukak ing 2011-09-28.