Tuduhaké menu pokok

Bagdad (بغداد) iku kutha krajan Irak lan provinsi Bagdad. Bagdad iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Asia Kidul-kulon sawisé Teheran, kanthi populasiné taun 2003 diprakirakaké nganti 5.772.000. Ana ing Kali Tigris ya iku 33°20 lor lan 44°26 wétan, kutha iki biyèné tau dadi pusat kabudayan Islam.

Bagdad
Kutha
بغداد Baġdād
Baghdad Red zone.jpg
Bagdad kapernah ing Irak
Bagdad
Bagdad
Koordhinat: 33°20′00″N 44°26′00″E / 33.33333°N 44.43333°E / 33.33333; 44.43333
Nagara Irak
ProvinsiBaghdad
Didegaké762
PendiriAbu Jafar al-Mansour
Pamaréntahan
 • JinisMayor-council
 • BebadanBadan Penasehat Kutha Baghdad
 • Wali kuthaSaber Nabet Al-Essawi
Laladan
 • Gunggung1.134 km2 (438 sq mi)
Dhuwur34 m (112 ft)
Cacah warga
 • Ancer-ancer (2004)6.554.126
 • Peringkat populasi ing Irakkaping-1
 [1][2]
Zona wektuArabia Standard Time (UTC+3)
 • Usum panas (DST)No DST (UTC)

RéferènsiBesut

  1. Estimates of total population differ substantially. The Encyclopædia Britannica gives a 2001 population of 4,950,000, the 2006 Lancet Report states a population of 6,554,126 in 2004.
  2. "Cities and urban areas in Iraq with population over 100,000", Mongabay.com

Pirsani ugaBesut

Pranala njabaBesut