Muhammad Maftuh Basyuni

Muhammad Maftuh Basyuni, SH. (lair ing Rembang, Jawa Tengah, 4 Novèmber 1939; umur 81 taun) inggih punika Mantri Agami Républik Indonésia nalika Kabinét Indonésia Bersatu wonten ing wekdal pamaréntahanipun Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono.[1][2] Basyuni lulus pendidikan sarjana ing Universitas Islam Madinah, Arab Saudi nalika taun 1968.[1]

Muhammad Maftuh Basyuni
Kabinet maftuh b.jpg
Mantri Agama Republik Indonesia 20
Linggih
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéSaid Agil Husin Al Munawar
Kang sawiséSuryadharma Ali
Rerincèn dhiri
Lair (1939-11-04) Novèmber 4, 1939 (umur 81)
Cithakan:Country data Hindia Nèderlan [[Kabupatèn Rembang|Rembang]], Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
BangsaIndonésia
AgamaIslam

Wekdal taun 1976 ngantos 1979, Basyuni njabat minangka Sekretaris Pribadi Duta Ageng Indonésia ing Jeddah.[1] Sasanèsipun punika, panjenenganipun ugi dados kepala rumah tangga kaprésidhènan Soeharto, panjenenganipun ugi naté njabat dados sekretaris nagara nalika pamaréntahanipun Présidhèn Abdurrahman Wahid.[1] Wiwit taun 2002, panjenenganipun njabat dados Duta Ageng Indonésia kanggé Karajan Arab Saudi lan Kasultanan Oman.[1] Nalika taun 2004, panjenenganipun kapilih dados Ketua Dhelegasi Indonésia ing adicara Pepanggihan Mantri Organisasi Konferénsi Islam (OKI).[1]

Basyuni ingkang naté njabat dados sekretaris nagara nalika Présidhen Abdurrahman Wahid punika ngakeni badhé siyap sumadya dipunparingi tugas menapa kémawon kalebet dados mantri agami.[1] Panjenenganipun sanjang, nalika pepanggihan kaliyan Présidhèn SBY, kathah ngendikaken babagan panyaénan panyelenggaraan ngibadah haji.[1] Alumni saking Pondhok Pesantrén Gontor ingkang kariéripun ing Departemen Manca Negari (luar nagari) punika, ngakéni minangka dados tiyang ingkang naté tugas dados duta ageng ing Arab Saudi,[2] kathah sakedhik panjenenganipun pirsa babagan panyelenggaraan haji.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i Maftuh Basyuni dipunundhuh tanggal 26 September 2011)
  2. a b Menteri Agama Muhammad Maftuh Basyuni, SH Ingin Jadikan Depag Contoh bagi Departemen Lain dipunundhuh tanggal 26 Sepember 2011)

Pranala njawiBesut