Endhog asin

(Kaelih saka Ndhog Asin)

Endhog asin utawa endhog kamal iku salah siji panganan khas Indonésia lan akèh tinemu didol ing tlatah Kabupatèn Brebes. Endhog asin iku kagawé saka prosès pengasinan kanthi ngekum endhog bèbèk utawa pitik ing campuran uyah lan bata kang wis didheplok. Prosesé kira-kira 2 minggu.[1] samenika kathah jinis raos saking endhog asin.

Salted duck egg
Salty egg.JPG
Panggonan asalChina
Woworan pokokDuck Egg in brine
Buku masakan: Salted duck egg  Médhia: Salted duck egg
Endhog asin
Jeneng Cina
Cina Padatan 1. 鹹鴨蛋
2. 鹹蛋
Cina Prasaja 1. 咸鸭蛋
2. 咸蛋
Kanton Yale1. hàahm aap daahn
2. hàahm daahn
Hanyu Pinyin1. xiányādàn
2. xiándàn
Werdi literal1. salted duck eggs
2. salted eggs
Jeneng Cina liyané
Cina Padatan
Cina Prasaja 咸蛋
Werdi literalsalted eggs
Cithakan:Infobox Chinese/BurmeseCithakan:Infobox Chinese/VietnameseCithakan:Infobox Chinese/Thai
Jeneng msa
msatelur masin
Jeneng ind
indtelur asin
Jeneng Filipino
tglitlog na maalat
itlog na pula
ginamos nga itlog
Jeneng khm
khmស៊ុន អ៊ូខុង
Endhog asin
Endhog Asin enak khas Losari, Brebes

Endhog iku salah satunggaling pangan ingkang asalipun saking ternak utawi unggas ingkang gampil risak lan bosok, menawi kados mekaten kedhah ngatos-atos anggenipun ngrawat wiwit saking kandhang dumugi wonten ing panggenan ingkang kangge nyimpen. Salah satunggaling cara supados ndhog saged dipun simpen langkung dangu inggih punika kanthi cara dipunawètaken. Cara ingkang gampil kanggé ngawètaken ndhog punika kanthi cara dipunwènehi sarem. Punika cara tradisional ingkang umum dipun-ginakaken dening rakyat. Mupangat ingkang dipunangsalaken saking pengawètan ndhog asin punika ugi nambah cita rasa saking ndhog punika. Ndhog ingkang dipun damel ndhog asin punika biasanipun ndhog bèbèk, amargi ndhog bèbèk punika gadhah kadar lemak ingkang inggil tinimbang ndhog pitik. Prosèsipun ingkang saged dipun lampahi wonten kalih, inggih punika: Dipun rendem wonten ing toya sarem lan dipun bungkus nganggé adonan sarem ingkang biasanipun dipun campur kaliyan bubukan bata, awu, lan sarem utawi biasa dipun sebat pemeraman. Punika cara ingkang padatanipun dipun-ginakaken dening masyarakat tradisional. Kekalihipun gadhah lampah ingkang gampil, amargi bahan ugi alat ingkang dipu-ginakaken punika wonten ing sawatara kita sedaya.

Cathetan sukuBesut

Pranala njabaBesut