Flag of Palestine - long triangle.svg
Mill (British Mandate for Palestine currency, 1927).jpg

Nagara Palèstina دولة فلسطين (basa Arab), Palèstina (basa Suryani) iku sawijing nagara sing diproklamasèkaké ing Aljir tanggal 15 November 1988. Wewengkoné ana ing Timur Tengah antarané Laut Tengah lan Kali Yordan. Status pulitiké isih dadi padudon. Sapérangan gedhé nagara anggota OKI, ASEAN, lan Gerakan Non-Blok ngakoni anané nagara Israèl lan uga nagara Palèstina.

GéografiBesut

Palèstina ana ing sisih kulon barat bawana Asia sing gumelar antara garis lintang meridian 15-34 lan 40-35 nuju wétan, lan antara garis lintang meridian 30-29 lan 15-33 arah ngalor.

PamaréntahanBesut

Saiki, wewengkon Palèstina dipérang dadi rong èntitas pulitik:

Delengan ugaBesut

Pranala njabaBesut

Peta

PustakaBesut