New Hampshire iku praja ing Amérikah Sarékat. Kutha krajané ya iku Concord lan kutha sing gedhé dhéwé ya iku Manchester.

State of New Hampshire
Flag of New Hampshire [[Image:|100px|State seal of New Hampshire]]
Flag of New Hampshire Seal
Julukan: The Granite State
Motto: Live Free or Die
Map of the United States with New Hampshire highlighted
Basa resmi English
Ibukutha Concord
Kutha paling gedhé Manchester
Area  Ranking 46th ing AS
 - Total 9,359 sq mi
(24,239 km²)
 - Jembar 68 miles (110 km)
 - Dawa 190 miles (305 km)
 - % banyu 3.4
 - Garis lintang 42°40'N to 45°18'N
 - Garis bujur 70°37'W to 72°37'W
Populasi  Rangking 41st ing AS
 - Total 1,235,786
 - Kapadhetan 125/sq mi 
53.20/km² (20th in the US)
 - Median income  $57,323 (1st)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mt. Washington[1]
6,288 ft  (1,917 m)
 - Mean 1,000 ft  (305 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  June 21, 1788 (9th)
Gubernur John Lynch (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Judd Gregg (R)
John Sununu (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan NH N.H. US-NH
Situs web www.nh.gov

Sadurungé perang kamardikan Amérika, New Hampshire wujud koloni jajahan Inggris. Wewengkon iki dadi praja AS angka 9 ing tanggal 21 Juni, 1788, nalika nampa Konstitusi Amérikah Sarékat.

Sesanti praja iki ya iku "Live Free or Die" (Mardika utawa mati) lan julukané ya iku Granite State.

RujukanBesut

  1. a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Retrieved 2006-11-6. Check date values in: |accessdate=, |year= (help)

Cithakan:Amérikah Sarékat