Ole Christensen Roemer

Ole (Christensen) Rømer [o(ː)lə ˈʁœːˀmɐ] (25 September 1644, Århus19 September 1710, Kopenhagen) punika satunggiling ahli astronomi Denmark ingkang saged ndamel ukuran kuantitatif kacepetan cahya (1676). Namanipun seratanipun warni-warni, saged dipunserat kados makaten "Roemer", "Römer", saha "Romer".

Ole Rømer
Ole Rømer (Coning painting).jpg
Ole Rømer, portrait by Jacob Coning from c. 1700
Lair(1644-Cithakan:NOMORBULAN-25)25 Sèptèmber 1644
Århus
Pati19 Sèptèmber 1710(1710-09-19) (umur 65)
Copenhagen
BangsaDanish
Kondhang ingspeed of light
Karièr ngèlmiah
BabaganAstronomy
Tandha tangan
Ole Rømer Signature.svg

Roemer naté nyambut damel kanggé Ratu Prancis; Ratu Louis XIV.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.