Olimpiade Tokyo 1964

Games of the XVIII Olympiad
Olimpiade Tokyo 1964
Slogan {{{slogan}}}
Gunggung negara peserta {{{negara}}}
Gunggung atlèt 5.140
Gunggung pertandingan 163
Pambukaan 10 Oktober 1964
Panutupan 24 Oktober 1964
Diresmèkaké déning Kaisar Hirohito
Janji Atlèt Takashi Ono
Janji Wasit Tidak diketahui
Panggawa obor Yoshinori Sakai
Stadion Stadion Olimpiade

Olimpiade Tokyo 1964 utawi Olimpiade wanci panas ka-18 dipunwontenaken ing warsa 1964 ing Tokyo, Jepang. Cacahe atlet ing olimpiade punika wonten 5.140 saking 163 cacahé jinis ulah raga. Wonten 19 ulah raga lan 93 nagara ingkang makili. Uni Soviet pikantuk 96 medali paling kathah (30 emas, 31 pérak, 35 perunggu).

Cacahe medali lan nagaraBesut

10 besar perolehan akir medali
Per.Nagara EmasPerak PerungguTotal
1  Amérikah Sarékat 36262890
2  Uni Soviet 30313596
3  Jepang 165829
4  Jerman 10221850
5  Italia 1010727
6  Hongaria 107522
7  Polen 761023
8  Australia 621018
9  Cekoslowakia 56314
10  Britania Raya 412218

Pranala njabaBesut