PS Hizbul Wathan

PS Hizbul Wathan Jawa Timur singkatan saka Persigo Semeru Hizbul Wathan Jawa Timur minangka klub sepak bola duweke Komite regional Muhammadiyah provinsi Jawa Wetan lan kantor pusaté ing Sidoarjo, Jawa Wétan. Tanggal 25 Februari 2020, PS Hizbul Wathan angsal klub kasebut Semeru FC Lumajang lan bakal saingan ing Liga 2 musim 2020.[4]

PS Hizbul Wathan
Barkas:PS Hizbul Wathan logo.png
Jeneng dawaPersigo Semeru Hizbul Wathan[1]
ParabanLaskar Matahari
Kura-kura Matahari[2][3]
Jeneng cendhakPSHW
Yasa1953
StadhiyonStadion Gelora Delta, Sidoarjo
Momotan25.000
PemilikPW Muhammadiyah Jawa Timur
ManagerAchmad Nurmandi
PanglatihYusuf Ekodono
LigaLiga 2
Kandhang

SejarahBesut

Asosiasi Sepak Bola Hizbul Wathan utawa dicekak PS Hizbul Wathan minangka jeneng asal usul klub iki nalika didegake pisanan ing taun 1953 dening Persyarikatan Muhammadiyah lumantar sayap mudha, yaiku Hizbul Wathan. Salah sawijining pendiri PS HW yaiku Abdul Hamid BKN sing uga dadi pemain PS HW ing taun 1918 [5]. Mlebu musim 2020 PS Hizbul Wathan langsung nandingi Liga 2 2020 sawise entuk klub Semeru FC. Nanging kanthi akuisisi kasebut ana pangowahan jeneng klub, "PS" sing asline singkatan saka Asosiasi Sepak Bola diganti dadi "'Persigo Semeru"' kanggo tundhuk karo peraturan sing ana gandhengane karo pangowahan jeneng.[1] Semeru FC minangka gabungan tim regional Lumajang liyane. Ing 2017, ngarep-arep bisa ningkatake bal-balan regional lan nggawe kebanggaan komunitas. bupati ASAT Malik ketemu karo klub bal-balan lokal kalebu Persigo Gorontalo, sing dununge ing Gorontalo kanggo ngrembug babagan penggabungan. Pamilik Persigo Gorontalo, Ngateman, lan ASAT Malik ngrampungake kesepakatan penggabungan lan ganti jeneng Persigo Gorontalo dadi Semeru FC.

Nalika mbentuk Semeru FC, bal-balan lokal Lumajang ngarep-arep bisa nambah standar main lan dadi bal-balan nasional. Ing taun 2017, tim kasebut wis ana ing level Liga Nusantara.

Tanggal 25 Februari 2020, Kepemimpinan Wilayah Jawa Timur Muhammadiyah negesake manawa dheweke entuk Semeru FC, salah sawijining klub sepakbola Liga 2 sing melu. Dheweke entuk Semeru FC sing musim iki kompetisi ing Liga 2. Kajaba iku, dheweke bakal bersaing nganggo jeneng PS Hizbul Wathan lan bermarkas ing Stadion Gelora Delta. Ketua PW Muhammadiyah Jawa Timur M. Saad Ibrahim ujar, akuisisi kasebut ditindakake amarga Muhammadiyah pengin martakake liwat bal-balan. Sanajan dadi wilayah anyar, organisasi sing didegake dening KH Ahmad Dahlan pengin nuwuhake nilai-nilai agama Islam, kabangsaan lan kamanungsan liwat bal-balan. Kader kayata Soeratin biyen dadi pelopor kelairan PSSI. Sejarah nyoba dirajut maneh. Salah sawijining langkah sing ditindakake Kepala Kepala Daerah Muhammadiyah (PWM) Jawa Timur.

ReferensiBesut

  1. a b "PSHW masuk liga 2 dengan nama PS Hizbul Wathan". pwmu.co. 26 Feb 2020. Unknown parameter |acces-date= ignored (pitulung)
  2. http://www.kuranesia.com/cara-merawat-kura-kura-matahari-yang-baik-dan-benar/
  3. https://darunnajah.com/bekal-hidup-dari-kura-kura/amp/
  4. "PS Hizbul Wathan akuisisi Semeru FC". JawaPos.com. 27 Feb 2020. Dibukak ing 1 Maret 2020.
  5. Ahmad Adaby Darban, Sejarah Kauman: Menguak Identitas Kampung Muhammadiyah, (Yogyakarta: Suara Muhammadiyah, 2011), hlm. 76

Pranala njabaBesut

Cithakan:Liga 2 Cithakan:Tim sepak bola di Jawa Timur