Pegunungan Kunlun

Pagunungan Kunlun ya iku rerangkèn pagunungan kang paling dawa ing Asia dumunung ing Provinsi Qinghai ing Cina lan ngliwati tapel wates Cina-India.[1][2][3] Ambane antarané 60-120 kmlan dhuwure rata-rata 5.500 mèter ing dhuwur lumahing segara.[2] Pucuk kang paling dhuwur ing pagunungan Kunlun ya iku ana ing Muztag (cedhak tapel wates karo India lan dhuwuré 7.723 mèter.[2]

Akèh carita Mitologi Cina kang ana gegayutané karo pagunungan iki, ing antarané ya iku Chang'e (sang Dèwi Bulan), Perjalanan ke Barat, lan Bai She Zhuan (Legendha Siluman Ular Putih).[1] Akèh wong kang padha teka ing pagunungan iki saperlu njaluk berkat.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c Kunlun Mountain, China Culture. Diaksès tanggal 31 Mèi 2010.
  2. a b c Kunlun Mountain, The Free Dictionary. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.
  3. Steles at the Mouth of Kunlun Mountain, China Tibet Information Center. diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.