Palestina (basa Arab: دولة فلسطين Dawlat Falisthiyn, basa Suryani: Palestina, utawa basa Ibrani: פלשתינה Paleshtiyna, utawa basa Ibrani: ארץ־ישראל Eretz Yishra'el) iku laladan ing Wétan Tengah antarané Laut Tengah lan Kali Yordan. Status pulitiké isih sajeroning patentangan. Sapérangan gedhé nagara ing donya kalebu nagara-nagara anggota OKI, ASEAN, lan Gerakan Non-Blok ngakoni anané nagara Israèl uga nagara Palestina. Saiki laladan iki dipérang dadi rong pérangan:

Wates wewengkon digambaraké liwat citra satelit taun 2003 sajeroning warna klawu enom
BritishMandatePalestine1920.png
Flag of Palestine - long triangle.svg
1 Palestine Pound 1939 Obverse.jpg
عملة فلسطينية معدنية.jpg
British Mandate Palestinian passport.jpg

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Peta

PustakaBesut