Tuduhaké menu pokok

Pangaea utawa Pangea (pan tegesé kabeh lan gaia tegesé Bumi ing Basa Yunani Kuna) iku Superbawana sing gedhé banget ing jaman Paleozoikum lan Mesozoikum kira-kira 250 yuta taun kapungkur, sadurungé kabelah utawa pecah dadi pirang-pirang bagéyn bawana utawa lempeng, terus nyebar ing kabèh lumahing bumi.

Animasi pecahé Pangaea / Pangea

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Pangea ing KamusWiki.