Sugeng rawuh, Anakperi!

꧌ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧍

Miwiti
Pituduh
  • Tansah tandha-tangani pitakoné panjenengan manawa nulis ing Angkringan utawa ing parembugan kanthi ngetik ~~~~ ing pungkasané ukarané panjenengan.
  • Aja wedi! Panjenengan ora perlu wedi salah nalika mbesut utawa nggawé kaca anyar, nambah utawa nyuda ukara.

Mangga jajal-njajalana, kita nganti-anti kawruh dum-dumané panjenengan ing Wikipédia Jawa iki!

Welcome! If you do not understand Javanese language, you may want to visit the embassy or find users who speak your language. Enjoy!

CahyoBot (rembugan) 6 Juli 2017 04.15 (UTC)[]

Meursault2004ngobrol 16:15, 8 Januari 2007 (UTC)

basaBesut

byuh byuh byuh, katoné panjenengan nguwasani basa jawa kanthi wasis. salut! angrembugan12:26, 11 Januari 2007 (UTC)

Matur nuwun mas/mbak/pak/bu wis mbenakaké artikel Hans Ras! Nuwun sèwu, nanging aku ora sarujuk kabèh :-) Nèk miturut aku tembung 'daftar' iku bisa tinulis nganggo 'd' dèntal. Aku nduwé bausastra Pigeaud taun 1939 lan tembung iki éjaané kaya mengkéné. Pancèn ing kalawarta saiki akèh diéja nganggo 'dh' rétroflèks amarga diserap saka basa Indonesia kaya déné tembung 'judul'. Nanging yèn ora salah tetembungan iki saka basa Ngarab. Banjur kenapa kok tetembungané krama inggil diowahi dadi ngoko kabèh? Kan arep mumulèni sithik ora apa-apa ta? Sugeng énjing! Meursault2004ngobrol 22:51, 11 Januari 2007 (UTC)


Sugeng sonten, Mas Meursault...

Wadhuh, nyuwun ngapura banget, aku salah panampa babagan basa. Saking semangaté ndeleng artikel iku lan luwih akèh pérangan sing nganggo basa jawa ngoko, mulané malah dak owahi dadi ngoko kabèh mesisan. Liya wektu dak cobané ngowahi manèh, muga-muga isa trep, maklum isih anyaran ing wiki lan ndilalah ya wis kepara suwé ora ngecakké basa jawa kanggo sedina-dina.
Matur nuwun katrangané, Mas... ya sing kaya ngéné iki sing sajakè marahi betah nèng wiki.. sinau tanpa wates...
Aluwung klèru ketimbang ora naté nyoba.., tetep semangat...!
ndhèrèk tepang kagem sedaya sadhèrèk ing wiki, dalem nami rawé, ndilalahipun lair jaler (ketimbang karo Mas Meursault disebutaké kabèh, héhéhé). Wanci punika dalem nembé sauntawis ndhèrèk ngombyongi wiki, pramila nyuwun pitedahipun.
Mugi-mugi karenan..
rawe 11:38, 12 Januari 2007 (UTC)rawé
Matur nuwun wangsulané mas! Salam tepung! Pancèn artikel-artikel ing kéné luwih akèh sing basa ngoko, nanging uga lumayan akèh kok sing krama. Coba mirsani kaca iki. Pitulung panjenengan diperlokaké banget mas, amarga aku dhéwé ya luwih biyasa nulis basa Indonesia, dadi sok-sokan bingung. Nanging aku seneng bisa nulis basa Jawa ing kéné! Salam! Meursault2004ngobrol 12:31, 12 Januari 2007 (UTC)
Mesisan takon, Mas... mumpung isih anget.. :] perkara panganggoning basa ing artikel-artikel wiki iki sakjané wis ana "paugeran" tartamtu apa pancèn isih dibébasaké waé... Maturnuwun.

rawe 12:47, 12 Januari 2007 (UTC)rawé

Paugeran sing kusus durung ana. Nanging mbokmenawa 'njenengan bisa maca dhiskusing Warung Kopi ing bagéyan iki. Prinsipé sih tetep bébas waé. Meursault2004ngobrol 13:17, 12 Januari 2007 (UTC)

Nanging yèn bisa basa krama aja dicampur basa ngoko. Meursault2004ngobrol 13:48, 12 Januari 2007 (UTC)

Hans RasBesut

Wah hébat tenan ... saiki nganggo basa krama artikelé iki! Meursault2004ngobrol 14:13, 13 Januari 2007 (UTC)

Matur nuwun, Mas... mumpung rada sela, apa manèh pancèn aku seneng karo isi artikelé, aku nembé maca sepisan iki (kuper jé.. :]).
Nyuwun kritik, pendhapat utawa komentar soal pilihan tembung (diksi) lan pangganggo basa kramané,
sumangga,
rawé 02:55, 14 Januari 2007 (UTC)rawé

Aku wis maca dak-kira wus apik. Namung ana sawetara tembung-tembung sithik sing durung dikramakaké. Mas Rawe asalé saka ngendi lan latar belanag-é apa mas? Meursault2004ngobrol 10:36, 14 Januari 2007 (UTC)

nyoba dak cicilé sithik-sithik... isih nak-nuk-nak-nuk jé, Mas... hehehehe
mangga pinarak ing rawé 15:52, 14 Januari 2007 (UTC)