Pasar Klèwèr

Pasar Klèwèr (ꦏ꧀ꦭꦺꦮꦺꦂ)iku siji pasar, panggonan pusat dedagangan bathik lan kain ing Kutha Surakarta. Pasar iki dumunung ing kacamatan Pasar Kliwon. Pasar iki madeg ing tlatah sing jembaré 12.950 m2[1]. Dijenengke "Klèwèr" amarga ing pasar punika pakaian utawa sandhangan pating klèwèran (gantungan).

Potènsi lan fasilitas pasarBesut

PotènsiBesut

  • Jembar 12.950 m2
  • Spesifikasi Dagangan Texstil, Batik
  • Gunggung Kios 2.210 buah
  • Gunggung pedagang Th. 2010 2.210 pedagang
  • Gunggung pedagang Oprokan 600 pedagang

FasilitasBesut

  • Kantor Pasar
  • Lahan Parkir
  • Masjid
  • MCK
  • Pos Keamanan
  • Sarana pemadam kebakaran (hydrant lan APAR)
  • Sarana bongkar muat
  • Sarana kebersihan (Container, Bin sampah)

Kobongan gedhi 2014Besut

thumb thumb thumb Ing tanggal 27 Desèmber 2014 bengi, pasar Klèwèr kobong gedhi nganti entèk. Pas kobong, pasar punika sampun tutup, nanging ing cedhak pasar Klèwèr wonten Pasar Sekatèn, dadi dalanan ramè kanggé dodolan Sekatènan.

RujukanBesut