Pasta con le sarde

Pasta con le sarde ( palafalan jroning basa Italia: [ˈpasta kon le ˈsarde] ; Sicilian ) minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian pasta Sisilia kanthi sardin lan teri . [1] [2] Iki diakoni minangka produk panganan tradisional Italia ing skema tradizionale Prodotto agroalimentare pamrentah Italia. Paling akeh digandhengake karo ibukota Sisilia Palermo, nanging bisa ditemokake ing saindenging pulau.

Pasta con le sarde
Pasta con le sarde (Palermo).jpg
Pasta con le sarde prepared in Palermo, Sicily
AjanganMain course
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaSicily
Woworan pokokPasta, sardines, anchovy, wild fennel, saffron, pine nuts, raisins, breadcrumbs
Buku masakan: Pasta con le sarde  Médhia: Pasta con le sarde

Bahan utama yaiku minyak zaitun, bawang, pasta lan campuran sardin lan iwak teri sing dicincang kanthi apik. Maneka jinis pasta digunakake kanggo sajian, nanging bucatini minangka tradhisional. Adas liar, safron, kacang cemara, kismis lan uyah ditambahake kanggo ngicipi sajian kasebut. Rampung sajian iku paling ndhuwur karo panggang breadcrumbs . Sardin seger luwih disenengi, nanging yen ora kasedhiya sardin kaleng bisa digunakake. Adas liar akeh ing Sisilia, nanging bisa uga angel ditemokake ing panggon liya; yen ora bisa dipikolehi, pucuk adas biasa bisa digunakake.

ReferensiBesut

  1. Wolff, C. (2016). The Spiralizer Recipe Book: From Apple Coleslaw to Zucchini Pad Thai, 150 Healthy and Delicious Recipes. Adams Media. kc. 395. ISBN 978-1-4405-9441-0. Dibukak ing May 7, 2017.
  2. Sicily. Globetrotter: Guide and Map Series. New Holland. 2008. kc. 28. ISBN 978-1-84773-099-2. Dibukak ing May 7, 2017.