Tuduhaké menu pokok
Gambar:Indusvalleyexcavation.jpg
Peradaban Lembah Kali Indhus ing sadawaning Kali Indhus ing Pakistan saiki. Puing Mohenjo-daro minangka pusat saka masarakat kuna iki.

Peradaban Lembah Indhus, 2800 SM1800 SM, minangka sawijining peradaban kuna sing urip sadawaning Kali Indhus lan Kali Ghaggar-Hakra sing saiki tlatah Pakistan lan India kulon. Peradaban iki kerep uga karan Peradaban Harappa Lembah Indhus, amarga kutha penggalian pisanan karan Harappa, utawa uga Peradaban Indhus Sarasvati amarga Kali Sarasvati sing manawa garing ing pungkasan 1900 SM. Pamusatan gedhé dhéwé saka Lembah Indhus dumunung ing sisih wétan Indus, cedhak tlatah sing biyèné wujud Kali Sarasvati kuna. [1]

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut