Picarones

Picarones (utawa Picaron tunggal) iku salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut Peru [1] sing asalé ing Lima sak Viceroy . Kayane mirip karo buñuelos, jinis donat sing digawa menyang koloni dening para penjajah Spanyol. Bahan utamane yaiku squash lan ubi jalar . Dadi ing bentuk donat lan ditutup nganggo sirup, digawe saka chancaca (molase padat). Cara tradisional yaiku kanggo nyedhiyakake picarone nalika wong nyiapake anticuchos, sajian tradisional Peru liyane.

Picarones
Picaronesdessert.JPG
JinisDoughnut
Panggonan asalPeru
Woworan pokokSquash, sweet potatoes, chancaca syrup
Buku masakan: Picarones  Médhia: Picarones

GaleriBesut

SumberBesut

  • Compton, MD 20 April 2004. Tradhisi Peru: Ricardo Palma's Latin American Histories and Folkloric Tales . Amerika Serikat PengarangHouse.ISBN 1-4184-1046-2
  • (in Spanish) Plevisani, S. 2005. Dulce Pasión . Lima, Perú. Quebecor World Perú.
  • (in Spanish) Ada y Maricarmen. Februari, 1997. El Arte de la Repostería . Lima, Perú. Biblos
  • Krystina Castella (3 January 2012). A World of Cake: 150 Recipes for Sweet Traditions from Cultures Near and Far; Honey cakes to flat cakes, fritters to chiffons, tartes to tortes, meringues to mooncakes, fruit cakes to spice cakes. Storey Publishing, LLC. pp. 268–270. ISBN 978-1-60342-446-2.978-1-60342-446-2
  1. "Historiadora Rosario Olivas cuenta la verdadera historia del picarón". 18 Feb 2016. Dibukak ing 10 July 2016.