Pérangan papan indhuk (motherboard) saka sawijiking piranti kasar komputer.

Piranti kasar komputer iku kabèh pérangan fisik komputer, lan dibédakaké karo data kang ana ing sajeroné utawa kang lumaku ing jeroné, lan dibédakaké karo piranti alus (software) kang nyadiakaké instruksi marang piranti kasar sajeroning ngayahi tugasé.

Wates antara piranti kasar lan piranti alus bakal rada kurang cetha nalika kita wicara ngenani firmware, amarga firmware iki wujud piranti alus kang "digawé" ing sajeroning piranti kasar. Firmware iki wujud wewengkon ing babagan èlmu komputer lan tènik komputer, kang arang dikenal déning umum.

Komputer lumrahé wujud komputer pribadi, (PC) sajeroning wangun desktop utawa menara kotak kang dumadi saka pérangan:

Minangka tambahan, piranti kasar bisa nglebokaké komponèn njaba liyané. Ing ngisor iki wujud komponèn standar utawa kang umum dipigunakaké.

Uga delengenBesut

Unit kontrol manualBesut

Nalika nggunakake unit kontrol manual, output regulator disambungake menyang aktorator liwat unsur-unsur pengalihan unit kasebut. Kanthi menet tombol ing blok, awak eksekutif dipindhah.[1]

CathetanBesut

  1. "Prinsip operasi saka unit kontrol.". 

Pranala njabaBesut

Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah