Tuduhaké menu pokok

Posyandu (Cekakan saka tembung Basa Indonésia: Pos Pelayanan Terpadu), ya iku wadhah komunikasi alih tèknologi ing pelayanan kaséhatan masarakat saka masarakat, déning masarakat, lan kanggo masarakat kanthi panjurung lan pembinaan teknis saka petugas kaséhatan.[1]

Ancas PosyanduBesut

Ana patang ancas kang karep ditindakaké Posyandu.[1]

  1. Ngurangi Angka Kematian Bayi (AKB), Angka Kematian Ibu (Ibu kang lagi ngandhut, nglairaké, lan nifas)
  2. Budidaya NKKBS
  3. Ningkatake peran sarta lan kewasisan masarakat kanggo ngembangaké kaséhatan, KB, lan kegiyatan liya kang bisa ningkatake kasejahteraan masarakat.
  4. Wahana Gerakan Reproduksi Kulawarga Sejahtera, Gerakan Ketahanan Nagara, lan Gerakan Ékonomi Kulawarga Sejahtera.

Kegiyatan Pokok PosyanduBesut

Ana 5 kegiyatan pokok sing ditindakaké Posyandu.[1]

  1. KIA
  2. KB
  3. Imunisasi
  4. Gizi
  5. Penggulangan Diare

Jinis-jinis PosyanduBesut

Kanggo ningkatake kualitas lan kemandirian posyandu, mangka diprelokake intervensi kaya ing ngisor iki.[2]

  1. posyandu pratama (warna abang)
  2. posyandu madya (warna kuning)
  3. posyandu purnama (warna ijo)
  4. posyandu swatantra (warna biru)

Pranala njabaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c repository.usu.ac.id(kaundhuh tanggal23Juni2011)
  2. infoposyandu(kaunduh tanggal 23Juni2011)