Presnel Kimpembe

Presnel Kimpembe (lair 13 Agustus 1995) ya iku juru main bal-balan profèsional Perancis sing saiki main minangka bèg kanggo klub Ligue 1 klub Paris Saint-Germain FC.[1] Kimpembe lair ing Kutha Beaumont-sur-Oise, Perancis saka bapak kembar lan ibu katurunan Haiti.[2][3] Kimpembe debut profèsional ing tanggal 17 Oktober 2014 ing Liga 1 nglawan klub RC Lens, ngganti Thiago Motta sakwisé 76 menit nalika menang 1-3.[4] Dhèwèké miwiti debut Liga Champions ing tanggal 14 Fèbruari 2017, kanthi tetep menang kanthi skor 4-0 nglawan Barcelona.[5]

Presnel Kimpembe
Presnel Kimpembe.jpg
Katerangan priangga
Tanggal lair (1995-08-13) 13 Agustus 1995 (umur 25)
Papan lair Beaumont-sur-Oise, Perancis
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)
Posisi main Bèg tengah - kiwa
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 3
Karir nom
2002–2005 AS Eragny
2005–2014 Paris Saint-Germain
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2016 Paris Saint-Germain B 41 (1)
2014– Paris Saint-Germain 38 (0)
Tim nasional
2014 DR Congo U20 1 (0)
2015 Perancis U20 7 (0)
2015–2016 Perancis U21 11 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 9 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 18 November 2016

Kimpembe lolos menyang tim senior Perancis sawisé Eliaquim Mangala mundur amarga cidra kanggo kualifikasi Piala Dunia FIFA 2018 nglawan Bulgaria lan Walanda ing Oktober 2016.[6]

Pranala njawiBesut

RujukanBesut

  1. "France - P. Kimpembe - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". soccerway.com. Dibukak ing 20 January 2018.
  2. Mabondo, Aimergyl (L’Observateur), ed. (19 March 2015). "Les Transferts : Le Congolais Presnel Kimpembe Jouera Pour 3 Saisons à Paris Saint-Germain". ACTU. Dibukak ing 20 January 2018. (ing basa Prancis)
  3. ACP Admin, ed. (19 March 2015). "Trois ans de contrat du footballeur congolais Presnel Kimpembe avec Paris Saint-Germain". Agence Congolaise de Presse (ACP) - République Démocratique du Congo. Dibukak ing 20 January 2018. (ing basa Prancis)
  4. "Lens vs. PSG - 17 October 2014". soccerway.com. Dibukak ing 20 January 2018.
  5. "PSG vs. Barcelona - 14 February 2017". bbc.co.uk. Dibukak ing 20 January 2018.
  6. "PSG's Presnel Kimpembe replaces Eliaquim Mangala in France squad". espnfc.com. 4 October 2016. Dibukak ing 20 January 2018.