Prisoners (filem 2013)

Prisoners nggih punika filem drama kriminal misteri saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Denis Villeneuve adhedhasar saking skénario anggitanipun Aaron Guzikowski. Juru damel kapasrahaken dhumateng Broderick Johnson, Kira Davis, Andrew A. Kosove lan Adam Kolbrenner. Juru paraga ingkang sami kadhapuk maragani filem punika antawisipun Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard, Melissa Leo lan Paul Dano.

Prisoners
250px
Poster film Prisoners
DisutradaraniDenis Villeneuve
DiprodhuseriBroderick Johnson
Kira Davis
Andrew A. Kosove
Adam Kolbrenner
DiskénariyoniAaron Guzikowski
DibintangiHugh Jackman
Jake Gyllenhaal
Viola Davis
Maria Bello
Terrence Howard
Melissa Leo
Paul Dano
DimusikiJóhann Jóhannsson
SinématografiRoger Deakins
Dibesut déningJoel Cox
Gary D. Roach
Perusahaan
prodhuksi
Alcon Entertainment
8:38 Productions
Madhouse Entertainment
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
(Amerika Serikat)
Summit Entertainment
(internasional)
Tanggal metu
Suwéné
153 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$46 juta[2]
Kalarisan$122,126,687[2]

Filem Prisoners kagiyaraken kaping pisanipun nalika adicara pahargyan Festival Film Telluride ing surya 30 Agustus 2013.[3] Salajengipun, filem punika kababar ing Amérika Sérékat surya 20 September 2013.[4] Prisoners pikantuk pangalembana saking para juru kritik.

Juru paragaBesut

  • Hugh Jackman minangka Keller Dover
  • Jake Gyllenhaal minangka Detektif Loki
  • Viola Davis minangka Nancy Birch
  • Maria Bello minangka Grace Dover
  • Terrence Howard minangka Franklin Birch
  • Melissa Leo minangka Holly Jones
  • Paul Dano minangka Alex Jones
  • Dennis Christopher minangka Mr. Jones
  • Dylan Minnette minangka Ralph Dover
  • Zoë Soul minangka Eliza Birch
  • Erin Gerasimovich minangka Anna Dover
  • Kyla-Drew Simmons minangka Joy Birch
  • Wayne Duvall minangka Kapten Richard O'Malley
  • Len Cariou minangka Pastur Patrick Dunn
  • David Dastmalchian minangka Bob Taylor
  • Jeff Pope minangka Elliot Milland

Pangalembana juru kritikBesut

Filem Prisoners nampi pangalembana saking juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem punika nggadhahi pandhemen 82%, adhedhasar 235 ulasan, kanthi rata-rata 7.3/10.[5] Sawetawis miturut Metacritic, filem niki pikantuk biji 74 saking 100, adhedhasar pambijinipun 53 juru kritik, negesaken bilih filem punika èstu saé.[6]

Box officeBesut

Filem Prisoners kasil ngempalaken arta dumugi $61,002,302 saking pamirsa Amerika Ler, lan $61,124,385 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $122,126,687, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $46 juta.[2]

RujukanBesut

  1. "Prisoners (15)". British Board of Film Classification. September 13, 2013. Retrieved September 13, 2013.
  2. a b c "Prisoners (2013)". Box Office Mojo. Retrieved September 2, 2018.
  3. Hogan, Mike; Rosen, Christopher (September 3, 2013). "Telluride Oscar Buzz Puts '12 Years A Slave,' 'Prisoners' In Awards Race On Labor Day". Huffington Post. Retrieved September 2, 2018.
  4. McNary, Dave (June 28, 2013). "Hugh Jackman's 'Prisoners' Gets New Trailer". Variety. Retrieved September 2, 2018.
  5. "Prisoners (2013)". Rotten Tomatoes. Retrieved March 9, 2018.
  6. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njawiBesut